Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: jekov
Категория: Други
Прочетен: 223190
Постинги: 26
Коментари: 74
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.11.2009 16:32 - В петък - дискусия в София за младите хора и прехода
Автор: jekov Категория: Новини   
Прочетен: 1883 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2009 16:34


www.europe.bg/htmls/page.php

Граждански форум на тема "20 години от падането на Берлинската стена: младите хора и преходът" ще се състои на 6 ноември 2009 г., петък, от 18.00 ч. в залата на студентския театър "Алма алтер" в СУ "Св. Климент Охридски".

Форумът е посветен на 20-ата годишнина от падането на Берлинската стена и началото на промените в България и се организира от Информационното бюро на ЕП за България в партньорство с Европейския информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - София и Националната университетска телевизия "Алма матер".

В дебатите ще участват членовете на Европейския парламент Мария Неделчева (ЕНП), Андрей Ковачев (ЕНП), Кристиан Вигенин (С&Д) и Ивайло Калфин (С&Д).

Разговорът ще се фокусира върху "Младите хора и прехода" и ще обхване теми като образованието, професионалната реализация, възможностите за кариера, емиграцията и вълната, която напусна България през прехода, разочарованията и надеждите на младите хора и европейските политики и проекти, насочени към тях.

Дискусията ще се излъчва пряко онлайн на Портал ЕВРОПА www.europe.bg, като читателите на Портала ще имат възможност да коментират обсъжданите теми, както и да задават въпроси чрез чат-платформата chat.europe.bg. По-интересните откъси от видеозаписа ще бъдат публикувани в рубриката "Интерактивно" на http://parliament.europe.bg - уебсайта на инициативата "Взаимодействаме с ЕП".

Входът е свободен, добре дошли са в петък в 18.00 ч. всички, които имат интерес към темата!

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент. Форумите, организирани от Информационното бюро на ЕП за България, представляват връзка между Европейския парламент и българското гражданско общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение с широката общественост. В открита дискусия по дадена тема гражданите могат да изказват своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към общо решаване на проблеми.

След форума публиката ще може да види предпремиерно спектакъла "Първият ден на свободата", представен от университетския театър "Алма Алтер".

Видео-илюстрации на тема Берлинската стена можете да видите на сайта на Информационното бюро на ЕП за България ТУК.

Портал ЕВРОПА припомня,че екипът на Информационния център "Европа Директно" - София отбелязва 20-ата годишнина от падането на Берлинската стена с фотоконкурс "Снимка през стената". Авторът на най-добрата снимка ще бъде награден с цветен принтер. Фотографии се приемат до 30 ноември 2009 г. Вижте подробностите ТУК.

(Портал Европа)


Тагове:   петък,   младите,   дискусия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!